Bombe van peer met mozzarella

Wijn: Muscat de Rivesaltes

NAGERECHT

12 personen

 

Ingrediënten:

 

2 doyenne de comice peren

 

 

 

300 gr gele kerstomaten

1 citroen

100 gr suiker

 

 

 

 

 

3 doyenne de comice peren

6 el poedersuiker

50 gr boter

3 bollen mozzarella

3 el aceto balsamico

 

 

 

 

 

 

 

 

2 doyenne de comice peren

½ l room

6 eierdooiers

150 gr suiker

 

Receptuur:

 

Snijd de peren elk op de snijmachine in 12 dunne plakjes. Leg ze op bakpapier op een ovenplaat en laat ze 2 uur drogen in een oven van 120 graden.

 

Snijd de kerstomaten doormidden en verwijder de pitjes. Wrijf de pitjes door een zeef en vang het vocht op.

Snijd het vruchtvlees klein.

Snijd zeste van de citroen en pers ze uit.

Zet de tomaten stukjes, tomatensap, citroen zeste en citroensap op met de suiker en laat gedurende 30 minuten zachtjes koken tot een compote.

Koel af in een schaal ijswater.

 

Schil de peren, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis.

Snijd de peren in plakken van 3 millimeter dikte.

Bak de 12 mooiste plakken peer in de boter in een Tefal pan tot ze net gaar zijn. Haal ze uit de pan en bestrooi ze met de poedersuiker.

Bekleed de halfronde siliconen vorm elk apart met een stukje plasticfolie.

Leg de gebakken plakjes in de siliconen vorm.

Bak de rest van de peer tot ze zacht is en meng de aceto balsamico erdoor.Snijd de mozzarella in dunne plakjes en verdeel ze over de vormen. Verdeel de tomatencompote over de mozzarella.

Verdeel de rest van de gebakken peer erover.

Vouw de folie dicht en leg er een plank op. Zet de vorm op een andere plank in de koelkast.

 

Schil de peren, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Pureer ze in de keukenmachine. Klop de eierdooiers met suiker tot het wit is.

Breng de peer, room en eierdooier in een pan met dikke bodem tot 85 graden en laat in een bak met ijswater afkoelen.

Draai er daarna ijs van.

 

Garnering:

½ bosje citroenmelisse

1 dl water

50 gr suiker

 

Neem 12 mooie blaadjes en houd ze apart.

Kook de rest van de blaadjes 5 minuten met suiker en water.

Draai de massa fijn in de blender.

Kook voor de helft in tot een siroop (als deze koud is) en laat afkoelen.

 

 

Serveren:

Zet een bol midden op een bord.

Zet een plak gedroogde peer er aan een zijde tegenaan en een bol perenijs aan de andere zijde.

Garneer rondom met wat citroenmelisse siroop en een blaadje.




« Terug naar recepten