Cannelloni van konijn

Wijn: Lugano San Benedetto

TUSSENGERECHT

12 personen

 

Ingrediƫnten:

 

300 gr pastameel

3 eieren

3 draadjes saffraan

 

 

 

 

 

 

6 konijnenpoten

2 takjes rozemarijn

2 tenen knoflook

2 laurierblaadjes

1 dl olijfolie

50 gr boter

1 dl witte wijn

2 el tomatenpuree

100 gr pecorino

1 ei

1 tl zout

1 tl peper

1 dl kippenbouillon

 

 

2 winterwortel

2 rode ui

1 dl olijfolie

 

Receptuur:

 

Zeef de bloem in een grote kom, maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erin. Voeg de saffraan toe. Kneed er een soepel deeg van. Bedek het deeg met plasticfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast. Draai er met de pastamachine vellen van tot de op een na dunste stand bereikt is (6). Snijd de vellen recht af tot 12 stukken van ongeveer 25 centimeter. Bestrooi ze licht met meel. Laat ze minsten 10 minuten drogen. Kook de vellen in 3 minuten gaar en lag ze apart op een schaal.

 

Snijd het vlees van de poten. Snijd het in zeer fijne stukjes en bestrooi met zout en peper.

Snijd de knoflook, rozemarijn en laurierblaadjes zeer fijn.

Bak het vlees kort bruin in de olijfolie met de boter in kleine hoeveelheden en doe het in een ruime pan.

Voeg de kruiden en de wijn toe en laat het vlees gedurende 30 minuten zachtjes garen. Voeg de tomatenpuree toe.

Rasp de pecorino zeer fijnen meng deze door het vlees.

Haal, als het vlees gaar is de pan van het vuur en roer het ei er doorheen. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Verdeel het vlees over de pasta vellen en rol ze op.

Vet een ovenschaal in met olie en leg de cannelloni erin met de naad naar beneden. Giet de kippenbouillon erin en zet de schaal gedurende 10 minuten in een oven van 210 graden.

 

Snijd de wortel in lucifer stukjes. Snijd de ui in dunne ringen.

Zet de wortel en ui aan in de olie en laat 10 minuten op zacht vuur garen.

 

Garnering:

100 gr Parmigiano

24 blaadjes salie

1 dl arachideolie

 

Snijd de Parmigiano met de kaasschaaf in 12 plakjes.

Frituur de salieblaadjes kort in de olie.

 

 

1 el zwart maanzaad

 

Serveren:

Maak een bedje van de wortelen ui op elk bord.

Schik een cannelloni er op en druppel wat van de kippenbouillon erover.

Garneer bovenop een plakje Parmigiano en daarop twee blaadjes salie.

Strooi wat maanzaad korreltjes over het gerecht.




« Terug naar recepten