Crème van meloen met gamba’s

Wijn: Domaine des Asseyras 2008 Côtes du Rhône Blanc

 

 

VOORGERECHT

12 personen

 

 

Ingrediënten:

 

2 komkommers

1 limoen

2 dl appelsap

100 gr suiker

1 eiwit

 

 

 

 

24 gamba’s

25 gr boter

1 el grof zout

1 el verse peper

 

 

 

½ dl arachideolie

1 tl kerrie

 

1 rijpe Galia meloen

 

 

 

Receptuur:

 

Verwarm het appelsap en los de suiker erin op. Laat in een bak met ijs afkoelen.

Snijd de ongeschilde komkommers doormidden en haal alle zaden er volledig uit met een lepel. Pureer de komkommer met het appelsap in de blender. Rasp de limoenschil en pers ze uit.

Roer rasp en limoensap door de komkommer.

Klop het eiwit stijf en meng door de komkommer.

Draai er sorbet ijs van.

 

Snijd de gamba’s aan de rugzijde in, pel ze en verwijder het darmkanaal.

Leg ze in een beboterde ovenschaal.

Bestrooi ze met grof zout en verse peper.

Zet ze in een oven van 100 graden gedurende 15 minuten.

Draai ze na 10 minuten om.

 

Warm de olie op en roer de kerrie erdoor.

Laat afkoelen.

 

Snijd de meloen doormidden en verwijder de pitten. Snijd de meloen in stukken en pureer in de keukenmachine en zet koud weg.

 

 

Garnering:

¼ bosje dille

 

Haal 12 mooie topjes van de dille.

     

 

 

Serveren:

Maak een spiegel van meloen op een rond bord.

Leg een bol komkommersorbet in het midden.

Leg de twee gamba’s er naast.

Druppel wat kerrieolie naast en over de gamba’s.

Garneer met een topje dille.

 




« Terug naar recepten