Heilbot met gegrilde asperges

Wijn: Goat Chardonnay

HOOFDGERECHT

12 personen

 

Ingredi├źnten:

 

36 asperge

1/2 dl groentefond

2 l water

 

 

 

 

 

 

6 vellen filodeeg

300 gr ricotta

┬╝ bosje koriander

1 eierdooier

 

 

 

 

1,5 kg heilbot filets

50 gr boter

1 dl olie

1 el zout

1 el peper

 

Receptuur:

 

Schil de asperges goed. Kook de schil 10 minuten met de groentefond en het water.

Schep de schillen uit het vocht en laat goed uitlekken.

Kook de asperges in het vocht gedurende maximaal 10 minuten. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op een schaal. Verwijder uitgelekt water.

Gril de asperges vlak voor het serveren op een grilplaat gedurende 1 minuut aan beide kanten.

 

Snijd de vellen filodeeg doormidden en daarna in drie stukken.

Snijd de blaadjes van de koriander fijn.

Meng de koriander, zout en peper door de ricotta.

Leg met een lepel de ricotta op een zijde van het filodeeg.

Bestrijk de rest van het deeg zeer dun met de eierdooier en rol ze op. Leg ze vlak voor het serveren gedurende 8 minuten in een oven van 200 graden.

 

Snijd de filets in 12 mooie stukjes. Bak de heilbot in de boter en olie in de grote pan op de wokbrander. Zorg dat de olie goed heet is zodat de filets direct dichtschroeien. Keer ze na 3 minuten om en laat de andere zijde 2 minuten garen. Bestrooi ze met zout en peper.

 

Garnering:

100 gr rucola

12 langoustine staarten

2 el mycryo

 

Was en droog de blaadjes van de rucola goed.

Rol de langoustine staarten strak op en zet ze vast met een prikker. Bak ze kort aan beide zijden in de mycryo.

 

 

Serveren:

Leg drie asperges naast elkaar op het bord.

Leg de heilbot filet op de achterzijde van de asperges.

Leg er een beetje rucola op.

Leg de langoustine staart net voor de topjes van de asperges.

Leg het rolletjes filodeeg op de rucola en de langoustinestaart.

 




« Terug naar recepten