Kabeljauw met Bernagie

Wijn: Lugano of La Mission

VOORGERECHT

12 personen

 

Ingrediënten:

 

500 gr kabeljauwfilet

zonder vel

500 gr zalmfilet

zonder vel

½ bosje bieslook

12 Borage cress blaadjes

4 takjes dille

 

2 rijpe tomaten

1 teen knoflook

1 tl zout

1 tl peper

 

 

 

½ komkommer

12 Bernagie cress blaadjes

1 teen knoflook

1 tl zout

1 tl peper

 

 

Receptuur

 

Snijd tartaar van de kabeljauwfilet en doe in een aparte kom.

Snijd tartaar van de zalmfilet en doe in een aparte kom.

Snijd de kruiden zeer fijn en meng de helft door elke tartaar.

Breng goed op smaak met zout en peper.

 

 

 

 

Plisseer de tomaten een voor een in kokend water en leg ze daarna direct in ijswater. Verwijder de pitjes.

Snijd de tomaten in kleine stukjes en pers de knoflook er in uit.

Verwarm gedurende 10 minuten op klein vuur.

Pureer de coulis met de staafmixer.

Breng op smaak met zout en peper.

 

Schil de komkommer.

Snijd de komkommer door en verwijder alle zaden.

Pers de knoflook uit. Pureer de komkommer met de Bernagie en knoflook in de blender. Laat door een zeef het meeste vocht uitlekken. Doe de puree in een kom en breng op smaak met zout en peper.

 

Garnering:

24 Bernagie bloemen

24 Bernagie cress blaadjes

 

 

 

 

Serveren:

Doe de tartaar van kabeljauw in een kleine ring en druk iets aan.

Maak een tweede tartaar van de zalm ernaast met een kleine ring.

Breng met een lepel eerst een grote druppel tomatencoulis aan en trek uit met de achterkant van de lepel tot een streep. Maak ernaast een streep komkommercoulis.

Garneer met de Bernagie blaadjes en bloemen.




« Terug naar recepten