Kefta met ei en tomaat

Wijn: Dornfelder trocken

TUSSENGERECHT

12 personen

 

Ingrediënten:

 

12 zeer rijpe vleestomaten

½ bosje bladpeterselie

5 el suiker

2 el ras-el-hanout

 

 

 

 

 

700 gr lamsgehakt

2 uien

4 el olijfolie

100 gr paneermeel

1,5 el zeezout

2 tl verse peper

1tl ras- el- hanout

1 dl arachideolie

 

12 kleine eieren

Receptuur:

 

Dompel de tomaten een voor een 10 seconden in ruim kokend water en laat ze in ijswater schrikken. Verwijder het vel en snijd ze in vieren. Verwijder de pitjes. Leg de tomaten met de binnenkant naar boven op bakpapier in een ovenschaal naast elkaar. Meng de suiker en ras-el-hanout en strooi gelijkmatig over de tomaten. Zet ze gedurende 45 minuten in een oven van 140 graden. Snijd de peterselie grof en strooi over de tomaten zodra ze uit de oven komen.

 

Snijd de uien fijn en laat ze op klein vuur in de olie zacht worden. Meng de uien door het gehakt. Kruid met zout en peper. Maak 12 schijven van het gehakt zodat ze in een wit ovenbakje passen. Bak ze kort aan beide kanten in zeer hete arachideolie bruin.

 

 

 

 

Leg in elk bakje een schijf gehakt. Leg er 4 stukken tomaat op en breek het ei erop. Zet de bakjes in een oven van 200 graden en laat 25 minuten garen. Let erop dat het ei bovenop niet te bruin wordt.

 

 

Garnering:

12 sneden casinobrood

4 el olijfolie

½ klein blikje tomatenpuree

2 tenen knoflook

 

Snijd de korstjes van het brood. Snijd het brood diagonaal door. Pers de knoflook uit. Meng de olijfolie, knoflook en tomatenpuree. Bestrijk het brood met een kwast met het mengsel.

Gril het brood aan beide zijden op de grillplaat goudbruin.


 

Serveren:

Zet een bakje op elk bord en serveer met twee driehoekjes brood.
« Terug naar recepten