Koolrabi met Langoustines

Wijn: Thokozani Chenin-Viognier

TUSSENGERECHT

12 personen

 

Ingrediënten:

 

6 koolrabi

 

 

 

 

 

 

2 grote wortelen

 

 

24 grote verse gamba

12 el maiskiemolie

1 el zoet paprikapoeder

 

 

2 dl maiskiemolie

1 rode ui

 

 

 

2 rode paprika

 

 

 

 

 

1 eierdooier

125 gr tempurameel

2 tl zout

2 tl vers gemalen peper

1,25 dl ijswater

250 gr panko

zonnebloemolie

 

Receptuur:

 

Schil de koolrabi en snijd ze op de mandoline in staafjes van ½ en ½ centimeter. Snijd de schuine kanten af  zodat de staafjes even lang zijn (als de breedte van het langwerpige bord).

Kook de koolrabi 7 minuten in gezouten water. Giet ze daarna door een zeef. Leg de koolrabi direct in ijswater en laat ze volledig afkoelen.

 

Snijd de wortel op de mandoline tot dezelfde lengte staafjes als de koolrabi. Blancheer ze 5 minuten in kokend water.

 

Pel de gamba’s en houd de staartpantsers apart. Snijd ze aan de rugzijde over de hele lengte een ½ centimeter 

Leg de staarten op een schaal, schep er een lepel maiskiemolie over en strooi er heel dun het paprikapoeder over.

Dek ze af met plasticfolie.

Hak de staartkarkassen grof en zet ze aan in de olie.

Snijd de ui zeer fijn en voeg toe.

Laat 30 minuten op klein vuur trekken.

Zeef de olie en laat ze afkoelen.

 

Snijd de paprika in repen langs de zaadlijst, verwijder zaden en zaadlijst en leg ze in een schaal. Giet er de olie over en zet ze 15 minuten in een oven van 220 graden. Laat ze na het garen onder koud water schrikken en verwijder het vel. Pureer de paprika met de olie van de garnalenpantsers in de keukenmachine tot een egale saus.

 

Meng het tempurameel met de eierdooier, zout en peper en maak er met het ijswater een dun beslag van. Wentel de garnalenstaarten door het beslag en dan door de panko.

Frituur ze in een flinke laag zonnebloemolie in een grote braadpan tot ze goudbruin zijn.

Garnering:

100 gr alfalfa

 

 

 

 

Serveren:

Leg de staafjes koolrabi en wortel om en om naast elkaar in de breedte op een langwerpig bord.

Schik de 2 garnalen erop. Garneer met wat alfalfa. Drapeer de saus aan beide zijkanten.

Drapeer de paprikaolie in grote druppels rondom.




« Terug naar recepten