Livarham met postelein

Wijn: Yalumba Chardonnay unwooded

VOORGERECHT

12 personen

 

Ingrediƫnten:

 

1 dl aceto balsamico

60 gr suiker

 

1 courgette

1 dl olie

2 limoenen

1 el mosterdzaden

 

 

 

12 dunne plakken Livarham

 

 

1 krop Romeinse sla

1 krop Hollandse sla

500 gr postelein

 

500 gr groene asperge

 

 

 

Receptuur:

 

Breng de aceto balsamico met de suiker aan de kook en laat reduceren tot de helft.

 

Snijd de courgette met een kaasschaaf in dunne plakken en dan in de lengte doormidden. Rol ze op.

Pers de limoenen uit en meng de olie en het limoensap.

Maal het mosterdzaad fijn in de vijzel.

Roer het mosterdpoeder door de olie.

Leg de courgette rolletjes in een schaal en giet de olie erover.

 

Snijd de ham in repen van 2 centimeter breedte en daarna in stukken van 5 centimeter.

 

Maak de slasoorten schoon en scheur ze in stukken van 5 centimeter.

Was en droog de postelein goed.

 

Schil de asperge en snijd ze in batonnets.

Blancheer ze in kokend water gedurende 2 minuten.

 

 

Garnering:

12 eetbare viooltjes

 

 

 

 

Serveren:

Verdeel de slasoorten als een lijn midden over het bord.

Schik de ham, asperge en courgette er speels op.

Drapeer wat dressing van de courgette erover.

Garneer met druppels ingekookte balsamico en leg er een bloemetje op.

 

 




« Terug naar recepten