Melklam met taboulé

Wijn: Yalumba Shiraz/Viognier

HOOFDGERECHT

12 personen

 

Ingrediënten:

 

500 gr bulgur

7,5 dl water

 

 

 

2 aubergine

2 courgette

4 takjes munt

4 takjes koriander

4 sjalotten

2 tenen knoflook

20 gr boter

1 el zout

 

 

 

 

 

 

 

 

5 lamsrack

2 dl lamsfond

40 gr boter

4 el olijfolie

2 sjalotten

2 tenen knoflook

2 el aceto balsamico

½ dl water

 

Receptuur:

 

Kook de bulgur in het water gedurende 5 minuten.

Zet het vuur uit en laat de bulgur in het water afkoelen gedurende 10 minuten met het deksel op de pan. Giet daarna het overtollig water weg.

 

Snijd de aubergine in plakken van 1 centimeter dik. Snijd de plakken vervolgend in de lengte in repen van 1 centimeter. Snijd de repen weer in stukjes van 1 centimeter.

Bak de aubergine blokjes in ruim olie krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Snijd de courgette in de lengte in 8 delen en verwijder de zaden. Snijd de repen in stukjes van 1 centimeter.

Stoom de courgette blokjes gedurende 2 minuten en laat ze drogen op keukenpapier. Snijd de koriander en munt grof.

Snijd de sjalotten en knoflook fijn. Bak ze even aan in de boter.

Meng de bulgur met de groenten en sjalot. Breng hoog op smaak met het zout.

Verdeel over 12 hoge ringen (8 centimeter) en zet op bakpapier op een ovenplaat. Verwarm de ringen in een oven van 180 graden gedurende 10 minuten.

 

Braad de lamsracks in een mengsel van boter en olie in een braadpan. Haal ze uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Zet de schaal gedurende 15 minuten in een oven van 180 graden.

Snijd de sjalotten en de knoflook zeer fijn. Gaar ze in het overgebleven braadvocht. Voeg na 5 minuten de fond en het water toe.

Laat 5 minuten inkoken. Pureer de saus met een staafmixer en zeef ze. Breng op smaak met zout, peper en aceto balsamico.

Garnering:

2 wortels

1 stukje gember 5 cm

20 gr boter

 

 

Snijd de wortel in de lengte repen. Verwijder de kern van de wortel. Snijd de buitenkant in julienne.

Rasp de gember. Smoor de wortel met de gember 10 minuten.

 

 

Serveren:

Snijd elk lamsrack in 8 ribben. Leg op elk bord drie ribben aan een kant van het bord.

Zet de taboulé aan de andere kant van het bord.

Leg de reepjes wortel naast de taboulé.

Nappeer de saus over het vlees.




« Terug naar recepten