Muffin met geitenkaas en tomatenconfituur

Wijn: Monbazillac

NAGERECHT

12 personen

 

Ingrediƫnten:

 

1 kg zeer rijpe vleestomaten

350 gr kristalsuiker

1 citroen

 

 

 

 

 

 

2 courgettes

3 eieren

150 gr geitenkaas

60 gr boter

2,5 dl volle melk

400 gr patisseriebloem

2 tl zout

 

Receptuur:

 

Was en droog de tomaten.

Snijd ze in kwarten en verwijder de zaden en vocht.

Snijd ze daarna in kleine stukjes.

Meng ze met de suiker.

Pers de citroen uit en doe alles in een pan met dikke bodem.

Breng aan de kook en laat 60 minuten op zacht vuur inkoken tot de helft. Roer regelmatig door de massa. Verdeel de confituur op een grote plaat en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de courgettes 4 keer in de lengte doormidden zodat je 16 lange repen hebt.

Verwijder het grootste deel van het vruchtvlees en de zaden.

Snijd de repen in de breedte in millimeter dunne reepjes.

Splits de eieren en houd het eiwit apart.

Klop de eierdooiers los en prak de geitenkaas erdoorheen.

Smelt de boter op 35 graden zodat ze volledig zacht is.

Meng de bloem met de boter, melk en het zout.

Meng de courgette en geitenkaas door de bloem en schep door tot het een homogeen mengsel is.

Klop de eiwitten stijf in een grote kom en spatel daarna voorzichtig  door de bloem.

Beboter 12 muffin bakjes.

Verdeel het mengsel over bakjes.

Zet ze gedurende 25 minuten in de oven van 180 graden.

Controleer de gaarheid met een prikker.

Laat de muffins 20 minuten buiten de oven staan voor het serveren.

 

Garnering:

350 gr fenegriek schapenkaas

1 doosje mosterd cress

1 stukje fenegriek Brie

 

 

Snijd de kaas in gelijke blokjes van 3x3 millimeter.

 

Snijd de fenegriek Brie in de dikte doormidden zodat je twee kanten met een korst hebt. Snijd van elk deel 6 dunne plakjes.

 

Serveren:

Zet op een langwerpig bord de muffin aan de ene zijde.

Verdeel de tomatenconfituur met een grote lepel als een grote druppel in het midden.

Leg de blokjes fenegriek kaas als een piramide aan de andere zijde en zet er rechtop een plakje brie tegenaan.

Leg wat blaadjes cress over de tomatenconfituur en over de kaas.




« Terug naar recepten