Muntyoghurt en wortelsorbet

Wijn:     Muscat Patrodou

 

 

NAGERECHT

12 personen

 

 

Ingredi├źnten:

 

100 gr bloem

100 gr gesmolten boter

100 gr glucosesiroop

100 gr fijne kristalsuiker

1 stuk gember van 10 cm

 

 

 

 

 

400 gr suiker

1,5 dl water

3 limoenen

2 dl wortelsap

1 stuk gember van 10 cm

 

┬Ż l Griekse yoghurt

12 takjes munt

1 limoen

2 el honing

 

Receptuur:

 

Meng de boter en de suiker. Voeg de glucosesiroop toe. Spatel de bloem erdoor. Rasp de gember en meng door het beslag. Giet het beslag in de vorm spuitzak. Maak er op een ovenplaat op bakpapier 6 hoopjes van 3 cm breed en hoog van. Doe dit 2 keer. Bak het 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden tot ze goudbruin zijn. Laat ze op de plaat even afkoelen tot de kletskop stevigheid krijgt. Leg dan elke kletskop direct op een glaasje en druk de randen naar beneden zodat een bakje ontstaat.

 

Breng de suiker en water aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Pers de limoenen uit en voeg het sap toe. Roer het wortelsap erdoor. Rasp de gember zeer fijn en roer erdoor. Laat afkoelen en draai er sorbet van.

 

Snijd de munt zeer fijn.

Pers de limoen uit. Snijd de blaadjes van de munt zeer fijn.

Meng de honing, munt en limoen door de yoghurt.

Doe de yoghurt in een spuitzak en houd koel.

 

Garnering:

1 bakje munt cress

 

 

 

     

 

 

Serveren:

Maak een cirkel van de yoghurt aan de buitenkant van de bladspiegel op het bord.

Zet een kletskop bakje midden op het bord en leg er een bol sorbet in.

Garneer met een wat munt cress.




« Terug naar recepten