Panna cotta van Citroen-Melisse met aardbeien

Wijn: Vin doux naturel

NAGERECHT

12 personen

 

Ingrediƫnten:

 

10 blaadjes gelatine

50 gr citroen Melisse

1 l slagroom

250 gr suiker

 

 

 

 

2 liter water

20 gr citroen Melisse

400 gr suiker

1 limoen

1 kg aardbeien

 

 

 

 

500 witte chocolade

60 gr mycryo

3 dl slagroom

5 gr citroen Melisse

 

Receptuur:

 

Week de gelatine in koud water.

Breng de room aan de kook met de suiker en de Melisse.

Haal van het vuur af en laat 30 minuten trekken.

Zeef de room en breng opnieuw aan de kook en voeg de gelatine toe.

Verdeel het mengsel over 12 ronde siliconen bakjes.

Laat opstijven in de koelkast.

 

Breng het water met de Melisse aan de kook.

Laat 10 minuten staan en zeef het.

Breng opnieuw aan de kook en voeg de suiker toe.

Zet het vuur uit. Pers de limoen uit en voeg het sap toe.

Laat afkoelen.

Snijd de aardbeien in de lengte in vieren.

Doe ze in een grote schaal en giet de suikersiroop erover.

Laat afkoelen en marineren.

 

Laat de slagroom met de Melisse gedurende 10 minuten op zacht vuur trekken. Smelt de mycryo in een pan met dikke bodem en zet het vuur uit.

Voeg de chocolade en de room toe en roer tot een egaal mengsel. Maak met een lepel 24 pastillen op bakpapier.

Garnering:

1 bakje limoencress

 

 

 

 

Serveren:

Keer de panna cotta op een plank en leg op elk diep bord een bol in het midden.

Schik de aardbeien met wat siroop er rondom heen.

Garneer met de chocolade pastilles.

 




« Terug naar recepten