Pastilla met duif

Wijn:   Ramon Bilbao

 

 

TUSSENGERECHT

12 personen

 

 

Ingrediënten:

 

6 wilde duivenborstfilets

2 el arachideolie

2 tl zwarte peper

4 tl ras-al-hanout

1 dl water

2 zomerworteltjes

1 witte ui

2 saffraandraadjes

2 kleine tros tomaten

1 plak biologische citroen

¼ bosje koriander

 

 

6 vellen filodeeg

2 el arachideolie

2 eierdooiers

 

 

 

 

 

1 tl kaneel

6 el olijfolie

 

Receptuur:

 

Ontvel de borsten. Snijd het vlees in kleine stukjes. Bak het in de arachideolie rondom goudbruin en kruid het daarna met peper en ras-al-hanout.

Voeg het water toe. Snijd de worteltjes in brunoise en voeg toe.

Snijd de ui zeer fijn en voeg toe. Voeg de saffraan toe.

Ontvel de tomaten, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in stukken. Voeg ze toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5-10 minuten smoren. Het moet smeuïg blijven. Snijd de citroen in kleine stukjes met schil en voeg toe.

Haal de blaadjes van de koriander en snijd ze grof. Meng ze door de duif. Op smaken brengen met peper en zout. Laat het geheel enigszins afkoelen.

 

Snijd de vellen filodeeg in 4 stukken.

Bestrijk 12 kleine (bruine Spaanse) bakjes met arachideolie.

Leg de vellen erin en vul de bakjes met het vleesmengsel.

Leg er een tweede vel op en vouw de randen onder het eerste vel. Bestrijk de bovenzijde met eierdooier.

Zet de bakjes in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 15-20 minuten.

 

Meng de kaneel met de olie.

 

Garnering:

¼ bosje koriander

2 el poedersuiker

 

 

Haal de blaadjes van de koriander.

     

 

 

Serveren:

Bestrijk elk bord met een kwast dun met de kaneelolie.

Haal de pastilla uit de bakjes en zet een pastilla midden op het bord.

Strooi er een beetje poedersuiker over.

Garneer met enkele blaadjes koriander.




« Terug naar recepten