Pavlova met orange curd

Wijn: Slanghoek

NAGERECHT

12 personen

 

Ingrediënten:

 

4 eiwitten

1 tl zout

250 gr witte basterdsuiker

2 el maïzena

1 el witte wijnazijn

 

 

 

 

150 gr boter

150 gr suiker

4 sinaasappels

6 eieren

 

 

 

 

 

 

4 stengels rabarber

300 gr water

300 gr suiker

1 vanillestokje

 

Receptuur:

 

Klop de eiwitten stijf met het zout.

Ga door met kloppen en voeg beetje bij beetje de suiker toe.

Voeg daarna de maïzena toe en ten slotte de witte wijnazijn. Klop tot een mooi glimmend schuim.

Leg met een lepel 12 hoopjes schuim op een bakplaat bekleed met bakpapier.  Zet de pavlova in een oven van 140 graden gedurende 55 minuten. Druk als ze bijna gaar zijn met de lepel een kuiltje in elk hoopje. Laat ze afkoelen.

 

Smelt de boter met de suiker au bain-marie in een pan met dikke bodem tot de suiker volledig is opgelost.

Pers de sinaasappels uit en voeg het sinaasappelsap toe.

Klop de eieren goed los in een schaal. Voeg de eierdooiers van de gesplitste eieren toe en roer nogmaals.

Voeg ze toe aan het sap en breng op 80 graden. Roer het mengsel 10-15 minuten tot het dik begint te worden. Giet de curd over in een grote schaal, zet ze in de koelkast en roer elke 5 minuten tot deze is afgekoeld.

 

Maak de rabarber schoon en snijd in stukjes.

Zet het water en suiker op en los de suiker volledig op.

Voeg het merg uit het vanillestokje toe.

Voeg de rabarber toe en laat gaar koken.

Draai in de blender tot een puree.

Laat afkoelen en draai er sorbet van.

Garnering:

3 rode grapefruit

100 gr fijne suiker

 

Schil de grapefruit en snijd de partjes los.

Verwijder het velletje van de partjes.

Leg ze voorzichtig op een ondiepe schaal en bestrooi met de fijne suiker.

 

 

Serveren:

Leg een pavlova midden op een bord.

Giet de curd in het kuiltje (het mag overstromen).

Garneer met een bolletje sorbet en de grapfruit.

 




« Terug naar recepten