Perzik en amandelen

NAGERECHT

20 personen

 

Ingredi├źnten:

 

6 eierdooiers     

75 g suiker  

1 mespunt zout      

5 eiwitten        

100 gr gezeefde bloem

1 dl amaretto

 

 

1 kg perzik coulis

24 gr gelatine

 

 

5 dl volle melk

3 dl room

1 dl olijfolie

250 gr amandelmeel

8 eierdooiers

40 gr vanillesuiker

 

6 dl perzik coulis

100 gr fijne suiker

2 dl water

2 dl PX sherry

 

Receptuur:

 

Klop de eierdooiers met de suiker tot een witgele massa. Klop de eiwitten stijf. Spatel alles goed door elkaar en roer de gezeefde bloem met zout door.  Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort hierop het beslag. Strijk het uit tot 3 mm dikte. Bak het gaar in een voorverwarmde oven van 200┬░C. Steek er rondjes uit ter grootte 6 centimeter. Besprenkel ze met de amaretto.

 

Verwarm de perzik coulis en meng de gelatine erdoor.

Giet de massa in ronde vormpjes, leg er een rondje amandelkapsel op en laat afkoelen.

 

Klop de eierdooiers met de vanillesuiker wit.

Meng de melk, room, olijfolie en amandelmeel en breng met het eierdooier mengsel op 85 graden.

Laat afkoelen en draai er ijs van.

 

 

 

Verwarm het water en los de suiker er in op.

Voeg de perzik coulis en PX sherry toe.

Giet uit in een platte schaal en zet in de diepvries.

Roer elke 30 minuten tot het een granite is.

Garnering:

300 gr amandelschaafsel

100 gr poedersuiker

 

 

Bak het amandelschaafsel in een grote pan lichtbruin.

Strooi er dan poedersuiker over en laat even in de pan karamelliseren.

 

 

Serveren:

Leg op een rond bord het perzik taartje in het midden.

Leg er een bol ijs naast.

Verdeel rondom de granite.

Garneer met amandeschaafsel.




« Terug naar recepten