Rabarbersorbet met aardbeien

Wijn: Brachetto D’Asti

NAGERECHT

12 personen

 

Ingrediënten:

 

1 kg rode rabarber

100 gr suiker

50 gr boter

 

3 eiwitten

50 gr suiker

 

1 kg aardbeien

10 gr vanillesuiker

1 limoen

3 el Anisette

 

50 gr boter

60 gr poedersuiker

50 gr gezeefde bloem

3 eiwitten

 

 

 

 

 

 

 

6 takjes munt

1 dl arachideolie

 

Receptuur

 

Snijd onder en bovenkant van de stelen en was ze goed.

Snijd de stelen in stukken van 5 centimeter. Snijd elk stuk overlangs door midden. Smelt de boter met de suiker en bak de rabarber volledig gaar. Laat volledig afkoelen.

Klop de eiwitten op met de suiker.

Spatel ze door de rabarber en draai er ijs van.

 

Snijd de kroosjes van de aardbeien en snijd ze daarna in plakjes. Pers de limoen uit en meng met de vanillesuiker.

Roer de Anisette erdoor.

Meng alles in een kom en laat marineren.

 

Smelt de boter en meng de poedersuiker erdoor. Roer daarna de bloem erdoor. Zorg dat er geen klontjes in blijven. Klop de eiwitten stijf en spatel door het mengsel tot een glad beslag.

Neem 1 eetlepel beslag en strijkt tot een zeer dun rondje van 10 cm doorsnee op een bakmatje. Maak 3 tuilles per keer.

Bak ze in een oven van 175 graden tot de randen bruin zijn.

Haal ze uit de oven en neem ze met een spatel direct van het matje af.

Leg ze op een glas en duw de randen naar beneden zodat een bakje ontstaat. Laat afkoelen en hard worden op het glas.

 

Pureer de blaadjes van de munt met de olie in een kleine maatbeker met de staafmixer zeer fijn.

Zeef de olie door een fijne zeef vlak voor het serveren.

Garnering:

1 bakje bosaardbeitjes

3 el vliersiroop

 

 

 

 

Serveren:

Maak een ring van aardbeiplakjes op een rond middenmaat bord.

Zet een tuille er midden in.

Leg een bol sorbet in de tuille en garneer met de bosaardbeitjes.

Druppel de munt olie en vliersiroop druppelsgewijs rondom.




« Terug naar recepten