Radijs met sardine

Wijn: Muscadet Sevre et Maine

VOORGERECHT

12 personen

 

Ingrediënten:

 

2 bosjes radijs

5 dl room

5 dl groentebouillon

5 takjes kervel

1 tl zout

1 tl grain du paradis

 

 

 

2 chinese radijs

2 blikjes sardines in olie (Parmentier)

150 gr schapenfeta

1 tl zout

1 tl peper

3 el olijfolie

Receptuur

 

Snijd de worteltjes en bladaanhechting van de radijsjes af.

Was ze goed. Snijd ze in 4 plakjes en daarna in reepjes.

Breng de radijs met de bouillon en room in een ruime pan aan de kook en laat 15 minuten op zacht vuur inkoken tot de helft. Voeg op het laatst alleen de blaadje van de kervel toe.

Pureer de massa met de staafmixer in een diepe kom.

Breng op smaak met zout en peper (grain du paradis) en houd warm.

 

Borstel de radijs schoon.

Snijd 108 dunne plakjes van 2 millimeter dikte.

Snijd de rest in zeer kleine blokjes (1x1 millimeter).

Snijd de feta in zeer kleine blokjes (1x1 millimeter).

Haal de sardine uit het blik en laat ze even uitlekken. Verwijder voorzicht het vel, de ingewanden en de graat. Trek met een vork het sardine vlees uit elkaar zodat het zeer fijn is.

Meng de sardine met de radijs en feta en breng op smaak met wat zout en peper. Maak de massa smeuïg met de olijfolie.

Leg op elk bord in een halve cirkel drie plakjes radijs.

Verdeel met een klein lepeltje de helft van het mengsel bovenop de plakjes radijs. Dek af met een tweede plakje en verdeel de rest van de vulling erover.

Dek af met het laatste plakje.

 

Garnering:

12 radijsjes

12 radijs bladeren

12 blaadjes kervel

12 sprieten bieslook

 

Snijd de wortel en bladaanhechting van de radijs.

Was en droog ze. Snijd elke radijs in 6 plakjes en elk plakje in dunne reepjes van 1 millimeter.

Was en droog de bladeren. Snijd in de lengte 6 reepjes (drie aan elke zijde van de nerf). Verwijder de nerf.

Haal 12 mooie blaadjes van de kervel.

 

 

Serveren:

Zet in de halve cirkel van drie radijs torentjes een ovalen glaasje.

Vul het tot 1 centimeter onder de rand met de warme radijs velouté.

Garneer bovenop met een blaadje kervel en de helft van de radijzen reepjes.

Leg een spriet bieslook dwars op de twee uiterste torentjes.

Garneer de torentjes bovenop met de overige radijzen reepjes.

 




« Terug naar recepten