Ragout van Shii-take

Wijn: Val Joanis Syrah

VOORGERECHT

12 personen

 

Ingrediënten:

 

1 kipfilet

½ dl olijfolie

200 gr shii-take

5 dl kippenbouillon

5 worteltjes

4 sjalotten

2 stengels bleekselderij

 

6 blaadjes bladerdeeg

 

 

 

 

 

 

500 gr shii-take

1 ui

150 gr gerookt spek

15 gr boter

 

 

 

1 tl zout

1 tl peper

3 gr kappa

2 dl witte wijn

 

 

Receptuur:

 

Snijd de kipfilet in zeer kleine blokjes. Braad ze aan in de olie.

Snijd de shii-take fijn en voeg ze toe. Laat op hoog vuur bakken tot het meeste vocht verdwenen is. Voeg de kippenbouillon toe. Snijd de worteltjes in schijfjes van ½ centimeter dikte. Voeg ze toe. Snijd de sjalotten fijn en voeg ze toe. Snijd de bleekselderij in stukjes van 1 centimeter. Voeg ze toe en laat het geheel 15 minuten sudderen.

 

Snijd elk vel bladerdeeg in 4 stukken.

Leg 12 stukjes op een plaat met bakpapier.

Snijd de overige stukjes in 4 repen.

Plak met enkele druppels water de repen aan de zijkanten zodat er een bakje ontstaat. Zet ze 25 minuten in een oven van 200 graden.

 

Maak de shii-take schoon en snijd ze in kleine stukjes.

Snijd de ui zeer fijn. Snijd het spek in dunne reepjes en die weer in kleine stukjes.

Bak het spek aan in een pan met dikke bodem. Voeg de ui toe en de boter. Laat sudderen tot de ui zacht is. Voeg de shii-take toe en laat ze 5 minuten garen.

 

Voeg de met spekjes gebakken paddestoelen aan de bouillon toe.

Breng op smaak met zout en peper.

Bind de bouillon met de kappa opgelost in de witte wijn.

 

 

Garnering:

2 lente uitjes

 

Snijd de lente uitjes in zeer fijne ringetjes.

 

 

Serveren:

Zet op elk bord een bakje en schep de paddestoelen ragout erover.

Garneer ruim met de ringetjes lente ui.




« Terug naar recepten