Sardine op bladerdeeg

Wijn: Falcone Bianco

TUSSENGERECHT

12 personen

 

Ingrediënten:

 

12 kleine sardine

¼ bosje bladpeterselie

¼ bosje bladselderij

1 tl grof zeezout

1 tl grove peper

 

 

6 plakken bladerdeeg

 

 

 

 

6 vleestomaten

5 el olijfolie

2 uien

2 tenen knoflook

1 tl peper

1 tl nootmuskaat

½ tl kruidnagel

 

 

 

 

Receptuur:

 

Maak de sardines schoon en snijd er mooie filets van.

Boen het vel met een schraper of mesje voorzichtig schoon.

Snijd de blaadjes van de selderij en peterselie zeer fijn.

Bestrooi de filets aan de binnen zijde eerst met wat grof zout en grof gemalen peper en daarna met fijngesneden selderij en bladpeterselie.

 

 

Rol de plakken bladerdeeg met een deegroller uit tot de lengte van 1 filet en de breedte van 2 filets. Leg ze op bakpapier in een oven van 200 graden gedurende 10 minuten.

Haal ze uit de oven en laat even afkoelen.

 

Plisseer de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder de zaden.

Snijd de uien zeer fijn en zet ze aan in de olie. Pers de knoflook uit en voeg met de kruiden toe aan de ui. Laat 1 minuut op hoog vuur fruiten. Voeg de tomaten toe en laat ze garen. Pureer de massa met de staafmixer.

 

Bestrijk het bladerdeeg met de tomaten en leg op elke plak twee sardine filets met het vel naar boven. Zet ze in een oven van 200 graden gedurende 15 minuten.

Garnering:

2 tl zachte fijne mosterd

4 el room

 

Meng de room met de mosterd. Bestrijk het vel van de filets zodra ze uit de oven komen zeer dun met een kwastje met de mosterdroom.

 

1 el grof zeezout

12 takjes bladpeterselie

 

Serveren:

Leg een plak op elk bord. Strooi er enkel korrels zout over.

Garneer met een takje bladpeterselie.




« Terug naar recepten