Scheermessen met jonge spinazie

Wijn: Lugano San Benedetto

VOORGERECHT

12 personen

 

Ingredi├źnten:

 

4 pomodori

2 tl maldon zout

 

 

 

 

 

2 sjalotjes

25 gr boter

2 tenen knoflook

1 dl visbouillon

1 dl witte wijn

 

1 stokbrood

4 takjes koriander

4 takjes platte peterselie

2 takjes dragon

┬Ż dl goede olijfolie

1 tl zout

1 tl peper

 

48 scheermessen

1 dl olie

 

 

 

 

 

Receptuur:

 

Snijd de pomodori in vieren en verwijder de zaden en vocht.

Snijd het vruchtvlees vanuit de binnenzijde platliggend weg tot de schil met 2 millimeter vruchtvlees overblijft.

Snijd elk kwart in drie repen. Leg de repen op bakpapier bestrooi ze met zout..Zet ze in een oven van 180 graden gedurende 15 minuten en laat ze daarna afkoelen.

 

Snijd de sjalotjes fijn en fruit ze goudbruin in de boter in een steelpan. Snijd de knoflook zeer fijn en voeg deze toe. Laat 1 minuut smoren en voeg dan de visbouillon en witte wijn toe.

Laat 10 minuten op klein vuur trekken.

 

 

Snijd het stokbrood in 24 plakjes.

Snijd de blaadjes van de kruiden zeer fijn en meng ze met het zout en peper door de olie.

Bestrijk een zijde van het brood met een kwastje met wat olie.

Leg ze enkele minuten in de oven tot de randjes van het brood beginnen te kleuren.

 

 

Was de scheermessee verschillende keren goed .Doe de olie in de grootste braadpan en zet deze op matig vuur.

Leg de scheermessen met de open zijde naar onder in de olie en laat ze warm worden. Voeg na 3 minuten (als de schelpen zijn open gegaan) de bouillon toe en laat op hoog vuur 1 minuut goed doorwarmen.

 

Garnering:

250 gr verse jonge spinazie

 

Breng een laagje water in de stoompan aan de kook.

Was en droog de spinazie. Verwijder de steeltjes, Stoom de spinazie 1 minuut en spreid de blaadjes uit op bakpapier.

Snijd de in dunne reepjes van 5 millimeter breed.

 

 

Serveren:

Schep de schelpen met een schuimspaan (4 stuks per bord) uit de pan en leg ze op een langwerpig bord.

Garneer met de spinazie en tomaat reepjes.

Verdeel een beetje saus over de schelpen.

Leg twee stukjes brood ernaast en serveer direct.




« Terug naar recepten