Spiesje met inktvis

Wijn: Epicuro Vermentino

TUSSENGERECHT

12 personen

 

Ingrediƫnten:

 

600 gr bloemige aardappelen

2 eieren

270 gr bloem

2 el zwarte peper

1 tl zout

 

 

 

 

 

 

24 pijlstaartinktvisjes

 

24 kerstomaatjes

1 tl zout

1 tl peper

 

2 takjes rozemarijn

2 tenen knoflook

1 dl olijfolie

 

 

 

Receptuur :

 

Was de aardappelen en kook ze in de schil goed gaar. Pel ze warm en pers ze door de pureeknijper. Meng het kruim in een grote kom met de eieren, peper, zout en driekwart van de bloem.

Kneed er een soepel deeg van en voeg voorzichtig bloem toe tot het deeg mooi soepel is. Bestuif het werkvlak met bloem en druk het deeg uit tot een lap van 1,5 centimeter dikte. Snijd 1,5 centimeter brede repen van het deeg. Rol deze in de lengte rond maar niet dunner.

Snijd de repen in stukjes van 1,5 centimeter.

Bestuif ze met goed bloem en druk ze ietsjes plat met een vork.

Kook ze vlak voor het serveren in een grote pan met kokend water. De gnocchi zijn goed als ze boven komen drijven.

 

Maak de inktvisjes schoon. Verwijder de kop en tentakels en het harde binnenste. Was de inktvisjes goed.

Snijd ze in de lengte doormidden. Kook ze in ca 25 minuten gaar.

Laat ze goed uitlekken en droog ze met keukenpapier.

Rijg de stukjes aan 12 stokjes. Steek aan elk uiteinde een kerstomaatje. Bestrooi ze met zout en peper.

Haal de blaadjes van de rozemarijn en snijd de knoflook in grove stukjes. Neem een grote braadpan waar alle spiesjes tegelijkertijd inpassen. Laat de rozemarijn en knoflook 10 minuten in de olie op een klein pitje trekken. Verwijder de rozemarijn en knoflook.

Bak de spiesjes in de olijfolie.

Garnering:

1 teen knoflook

4 ansjovisfilets

2 eierdooiers

1 el witte wijnazijn

2 dl olijfolie

1 tl zout

1 tl peper

 

1 bak wilde rucola

3 el OCAL olie

2 takjes tijm

 

Maak de knoflook schoon. Maal de ansjovis met de knoflook in de keukenmachine fijn met de eierdooiers. Voeg de wijnazijn toe en voeg druppelsgewijs de olijfolie toe tot een zachte mayonaise ontstaat.

Breng op smaak met zout en peper.

 

 

 

 

Was en droog de rucola.

Haal de blaadjes van de tijm en meng ze met de olie en zout.

Meng goed door de rucola.

 

 

Serveren:

Maak een bedje van de rucola op een langwerpig bord. Leg bovenop het inktvis spiesje. Leg er enkele gnocchi naast. Drapeer wat mayonaise over de gnocchi .




« Terug naar recepten