St. Jacobsnootjes op spinaziegelei

 

 

 

VOORGERECHT

18 personen

 

 

Ingrediƫnten:

 

1 kg spinazie

3 gelatineblaadjes

2 dl witte wijn

1 tl peper

1 tl zout

 

 

 

 

1 kleine bloemkool

2 el mayonaise

 

 

18 St, Jacobsnootjes

1 dl zonnebloemolie

3 el dragonazijn

12 takjes bieslook

 

9 sneden casinobrood

 

Receptuur:

 

Week de gelatine blaadjes in koud water.

Was en droog de spinazie goed. Kook de spinazie in de witte wijn gaar. Pureer de spinazie in de blender en druk daarna door een fijne zeef. Doe de vloeistof in een pan en verwarm opnieuw.

Breng op smaak met zout en peper.  Roer de uitgeknepen gelatine erdoor. Laat enigszins afkoelen.

Bekleed 18 grote ringen strak met plasticfolie.

Draai ze om en giet er een laagje spinazie in. Laat opstijven

 

Snijd zeer kleine roosje van de bloemkool en stoof ze 5 minuten. Roer in een kom de mayonaise erdoor en laat afkoelen.

 

Snijd elk nootje in 6 dunne plakjes.

Leg ze op plasticfolie op een schaal naast elkaar.

Snijd de bieslook extra fijn en meng met de olie en azijn.

Marineer de plakjes 1 uur.

 

Snijd de korstjes van het brood en snijd het in twee driehoeken. Rooster ze goudbruin in de broodrooster.

 

Garnering:

36 sprieten bieslook

2 citroenen

 

 

Snijd de bieslook toppen af op 5 centimeter.

Snijd de citroenen in 3 dikke schijven (zonder de kanten).

Snijd elke schijf in 4 kwarten en verwijder de pitjes.

     

 

 

Serveren:

Draai de ring om op een middenmaat rond bord zodat de spinazie gelei op het bord ligt.

Laat de ring staan en verwijder de folie. Verdeel de bloemkoolroosjes over de spinazie.

Leg 6 plakjes St. Jakobsnoot dakpansgewijs op de bloemkool.

Druppel de marinade rondom en verwijder de ring.

Garneer met twee sprieten bieslook en een partje citroen.

Leg er een driehoek geroosterd brood naast.




« Terug naar recepten