Tomatensalade

Wijn: Guadeloupe Branco

VOORGERECHT

12 personen

 

Ingrediƫnten:

 

12 zeer rijpe grote tomaten

1/3 l blik tomatenpartjes

2 verse kleine rode pepertjes

10 korianderzaden

 

 

 

 

 

 

1 grote witte ui

5 takjes dille

1 takje oreganobloemen

5 el olijfolie

 

 

100 gr veldsla

1 dl olijfolie

6 el water

1 tl zout

 

50 gr veldsla

 

Receptuur:

 

Snijd de tomaten in acht maantjes. Verwijder de zaden en zaadlijsten. Neem een flexibel mes en snijd van elk maantje op een plank het vel af. Houd ze apart.

Laat het blik tomatenstukjes uitlekken. Pureer de zaadlijsten met de tomatenstukjes in de blender. Snijd de pepertjes zeer fijn en voeg toe. Voeg de korianderzaden toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten koken. Zeef de saus door de passeerzeef en breng goed op smaak met zout en peper. Laat enigszins afkoelen in de koelkast.

 

Snijd de ui in extra fijne dunne plakjes. Haal de ringen los en leg ze in een schaal met de olie.

Snijd de dilleblaadjes zeer fijn en strooi erover heen.

Haal de oreganobloemen van de takjes en maal ze fijn tussen je handen. Meng de oregano door de uienringen.

 

Verwijder de worteltjes van de veldsla.

Pureer de blaadjes met de olie, water en zout in de blender tot een homogene saus.

Doe deze in een spuitfles.

 

Was en droog de veldsla goed. Haal alle grote blaadjes er van af.

Garnering:

3 eieren

1 tl algenzout

 

Kook de eieren gedurende 10 minuten.

Pel ze en snijd ze met de eiersnijder in plakjes.

Bewaar 12 mooie plakjes met dooier en wit.

Prak de rest fijn met een vork.

 

Serveren:

Maak een kleine spiegel van de tomatensaus op een middenmaat rond bord.

Leg acht veldsla blaadjes cirkelvormig in de saus.

Leg een tomatenmaantje naast elk veldslablaadje.

Verdeel de uienringen in het midden van de tomatenstukjes.

Verdeel de groene saus rondom de rode saus als een dunne lijn. Zorg ervoor dat ze niet mengen.

Leg midden op de uienringen een plakje ei met daarop wat geprakt ei. Doe er een klein beetje algenzout op.

 




« Terug naar recepten