Viskoekjes met saffraan en komkommersalade

Wijn: El Portillo Chardonnay   

 

 

 

VOORGERECHT

12 personen

 

 

Ingrediënten:

 

3 komkommers

 

 

 

 

 

 

2 sinaasappels

1 citroen

2 el bloesemwater

4 tl fijne suiker

1 tl kaneel

 

700 gr zeebaarsfilet

2 tl harisa

1 citroen

½ bosje koriander

2 eieren

10 saffraan draadjes

3 tl zout

 

 

 

Receptuur:

 

Snijd de komkommers in de lengte in stukken van 10 centimeter en verwijder de zaden met een appelboor uit de stukken. Snijd de komkommers daarna met de mandoline in ronde plakjes (met het gat in het midden) van 2 millimeter dik.

Leg ze op een schaal en bestrooi met fijn zout. Laat 15 minuten trekken, spoel daarna de komkommer af en droog de plakjes.

 

Pers de sinaasappels en citroen uit. Verwarm het sap (niet koken) en los de suiker erin op. Voeg het bloesemwater en de kaneel toe en laat afkoelen.

 

 

 

Controleer de filets op graatjes, verwijder het vel en snijd ze in grove stukken. Doe ze in de keukenmachine en voeg de harisa toe. Rasp de schil van de citroen zeer fijn en voeg toe.

Maal de vis en de koriander op lage snelheid fijn (niet tot puree!).

Week de saffraan in een eetlepel water. Klop de eieren los in een grote kom en voeg de saffraan toe. Voeg het zout toe. Meng de vis erdoor.  Verdeel de vis in 24 platte balletjes.

Bak ze in een pan in een laag olie aan alle kanten goudbruin.

 

Garnering:

1 citroen

 

Snijd de citroen overlangs in 12 partjes en verwijder de pitjes.

 

2 el honing

 

Serveren:

Verdeel de komkommer als een cirkel dakpansgewijs op het bord.

Sprenkel de vinaigrette erover. Leg twee viskoekjes in het midden en druppel er wat honing over.

 




« Terug naar recepten