VOORGERECHT

12 personen

 

Ingrediënten:

 

1 kleine wortel

2 sinaasappelen

1 limoen

1 el witte balsamico

1 tl zout

1 tl honing

 

6 stronkjes witlof

5 el olijfolie

 

 

1/2 komkommer

1 el rijstazijn

1 tl xantaangom

1 tl zout

1 tl peper

100 gr feta

 

1 dl Griekse yoghurt

4 gedroogde abrikozen

Receptuur:

 

Schil de wortel met een dunschiller en rasp de wortel fijn.

Pers de sinaasappelen uit.

Pers de limoen uit en voeg toe aan het sinaasappelsap.

Breng het sap met de wortel aan de kook en laat tot 1/3 inkoken.

Laat afkoelen en breng op smaak met zout, honing en balsamico.

 

 

Maak de grote blaadjes van de witlof los.

Bak ze in een grote pan in kleine hoeveelheden in hete olie gedurende 1 minuut per portie.

 

Snijd de komkommer in de lengte in vieren, verwijder de zaadlijsten en druk ze door de sapcentrifuge. Voeg de rijstazijn, peper en zout aan het sap toe. Roer de xantaangom door de komkommer en meng met de staafmixer tot een gebonden massa.

Snijd de feta in zeer kleine blokjes.

Meng ze door de komkommer

 

Snijd de abrikozen in zeer kleine stukjes.

Meng ze door de yoghurt.

 

 

Garnering:

2 sinaasappels

 

 

 

 

Schil de sinaasappels en snijd het vruchtvlees uit de vliezen.

Snijd elk partje in 4 kleinere stukjes.

 

 

Serveren:

Verdeel 6 grote blaadjes witlof als een cirkel met de bolle kant naar beneden over de borden.

Verdeel de sinaasappel saus (in de holte van elk blad) ongeveer 2 van de blaadjes.

Leg in 2 andere blaadjes wat yoghurt. Verdeel in weer 2 andere de komkommergelei.

Garneer met enkele stukjes sinaasappel.




« Terug naar recepten