Zeeduivel met kerriemosselen en paddenstoelen

Wijn: Ventopuro

TUSSENGERECHT

12 personen

 

Ingredi├źnten:

 

2 kg mosselen

2 dl witte wijn

2 takjes tijm

 

 

 

 

2 kleine wortel

1 kleine prei

2 stengels bleekselderij

1 tl kerriepoeder

10 draadjes saffraan

1 dl olijfolie

1 dl Nouily Prat

2 dl visfond

1 dl room

 

2 zeeduivelfilets

1 tl fijn zout

1 tl kerrie

1 tl verse peper

 

Receptuur:

 

Was de mosselen en verwijder de baarden.

Doe de mosselen met de wijn en tijm in een grote pan. Breng aan de kook en laat 1 minuut koken. Zet het vuur klein en schud de pan om. Breng weer aan de kook. Herhaal dit nog twee keer.

Zet het vuur uit en giet het vocht door een zeef in een kom.

Laat de mosselen afkoelen en haal ze uit de schelp.

 

Snijd de wortel, prei en bleekselderij fijn.

Zet ze aan in de olijfolie en laat in 5 minuten zacht worden.

Strooi het kerriepoeder en de saffraan erover en roer door.

Schenk de Nouily Prat erbij en laat inkoken tot het stroperig wordt.

Voeg de visfond en ┬ż van het mosselvocht toe en laat 10 minuten op hoog vuur doorkoken.

Zeef de saus door een chinois/

Voeg de room toe en laat nog 5 minuten koken.

 

Verwijder zoveel mogelijk van het grijze vlies van de filet.

Snijd elke filet in 6 stukken.

Bestrooi de filets met zout en kerriepoeder.

Bak ze in de olie 3 minuten aan elke kant tot ze krokant en goudbruin zijn. Strooi er wat verse peper over.

 

Garnering:

1 bakje witte beukenzwammen

1 el boter

12 spinazieblaadjes

 

Snijd de beukenzwammen los.

Bak ze kort in de boter.

 

Snijd de blaadjes in dunne reepjes.

 

 

Serveren:

Verdeel de mosselen op het bord.

Schep de saus erover.

Leg een stukje zeewolf filet erop.

Garneer met de paddenstoelen en reepjes spinazie.




« Terug naar recepten