Zeewolf met prei

Wijn: Montes Sauvignon blanc

TUSSENGERECHT

12 personen

 

Ingredi├źnten:

 

1200 gr zeewolf filets

2 dl olijfolie

 

 

 

 

300 gr zwarte olijven

5 el olijfolie

2 el sherryazijn

2 sjalotten

10 gr boter

 

2 prei

5 dl groentebouillon

 

 

 

 

 

 

Receptuur:

 

Snijd de zeewolf in plakjes van 2 centimeter.

Leg ze in een ovenschaal en giet de olie erover.

Zet de schaal in een oven van 80 graden gedurende 45 minuten. Haal ze daarna uit de oven en bestrooi ze met grof zeezout.

 

Maal de olijven fijn in de keukenmachine.

Voeg de azijn en de olie toe.

Snijd de sjalotten zeer fijn en laat ze op klein vuur in de boter smoren tot ze zacht zijn.

Voeg de olijven toe.

 

Snijd de prei  tot net aan het groen in stukken van 10 centimeter. Snijd elk stuk in dunne repen.

Breng de bouillon aan de kook en voeg de prei toe.

Zet het vuur uit en doe een deksel op de pan.

Laat 15 minuten staan en giet dan door een zeef in een grote sauspan.

Houd de preireepjes apart.

Kook de bouillon tot de helft in op hoog vuur.

 

 

Garnering:

20 sprieten bieslook

 

 

Snijd de bieslook zeer fijn.

 

 

Serveren:

Doe de olijvenpuree in een spuitzak en trek een dunne streep (maximaal ┬Ż cm breed) in het midden op elk bord.

Leg aan de ene zijde 3 stukjes zeewolf en aan de andere zijde reepjes prei.

Schep een klein lepeltje saus over de vis en garneer met de bieslook.




« Terug naar recepten